Deményista Mentorklub - Mert dementornak lenni menő :)

Júniusban elindul az új oldal blogja, amit nem is kezdhetnénk szebb bejegyzéssel, mint hogy van szerencsém tagja lenni a Deményista Mentorklubnak, amely ebben a hónapban a nyíregyházi Állatbarát Alapítvány gazdátlan állatait vette szárnyai alá. Rögtön jelentkeztem, hogy szívesen fotózom majd a kiszemelt kutyákat, cicákat (ahogy korábban is tettem), hiszen az évek során megtapasztaltam, mit jelent egy-egy jó fotó a gazdásítás során... Főleg azoknak a gazdijelölteknek segít sokat, akik messze vannak az adott menhelytől és nem tudják meglátogatni az kutyát vagy macsekot, így a személyes varázs helyett egy fotó kell, hogy megragadja őket. Ennek segítségével elindulhat egy folyamat, amelynek remélhetően az lesz a vége: "Beleszerettem, örökbefogadom!".

 

A június hónap fő mentoráltja Bobi kutya és Csöpi cica.

2015.június 6-án tehát nekifogtunk a nagy fotózásnak a Csatorna utcai menhelyen, amiben nagy segítségemre voltak az önkéntesek, amit ezúton is köszönök! Bobi nagyon jó alanynak bizonyult, türelmes volt és motiválható jutifalattal. Volt szabadtéri fotózás is, amikor bemutatta, hogy "öreg kutya nem vén kutya", ugyanis első alkalommal vett részt egy kutyaiskolás foglalkozáson, és szinte mindenkit lepipált smiley

 

 

 

Csöpi cicának egyik erénye, hogy felettébb emberközpontú és mindene a bújás! Na, ez fotózás szempontból nem volt annyira nyerő laugh Nehezen maradt egy helyben, ugyanis vagy hozzám, vagy a segítőhöz akart dörgölőzni, bebújni az ölünkbe, mindegy, csak foglalkozzunk vele! Végül - bár korábban nem érdekelték a jétékok, - egy cicajátékkal le tudtuk kötni a figyelmét pár fotó erejéig.

 

Örülnék, ha minél hamarabb rájuk találna az álomgazdi!

 

 

 

Bobinak, a 13 éves öregfiúnak sajnos tavaly szeptemberben a gazdija elhunyt. Így került gondozásunkba ez a barátságos, kedves természetű öreg kan kutyus. Korából adódóan nagyon nehezen dolgozta fel a helyzetet, idegen volt számára a menhelyi élet, a kennel rácsai. Ha mozgolódást lát a környezetében, keserves panaszkodásba kezd, abban reménykedve, hogy végre valaki kiszabadítja. Apró kis örömöt a rendszeres séta hoz csak számára, ilyenkor megfiatalodik és boldogan rohan felfedezni a nagyvilágot.Önkénteseink naponta sétáltatják, finomságokkal kényeztetjük. Öröme azonban nyomban elszáll, ahogy eljön az este és vissza kell mennie kenneljébe. Kérjük, segítsetek Bobinak! Találjunk egy szerető otthont öreg napjaira, ahol újra visszatérhet ennek az őszülő pofijú kutyának az életkedve. Bobi alapvetően egy bújós, kedves, ragaszkodó természetű kutyus, boldogan adja a pacsikat egy-egy simogatásért. Más kutyákkal azonban domináns, így első sorban egyedüli kutyának ajánlják.

 

 

Rajtuk kívül persze másokat is sikerült lencsevégre kapni. A nyíregyházi menhelyen jelenleg három darab háromlábú kutyus is várja a szerető gazdit, őket Czabán Bernadett dementor vezető semmiképpen nem szerette volna kihagyni. Emellett fotóztunk kiskutyákat játék közben, és a macskaházba is ellátogattunk.

 

De ezekről bővebben majd egy másik bejegyzésben! wink

 

Rovat: